Hösten 2008 köpte vi den här kolonin. Sedan dess försöker vi att med olika projekt - små och stora - förändra kolonin och göra den till vår egen.
Kolonin är belägen i Lund och vi vill att det ska synas i stilen. Den stora köksträdgården har därför fått formen av en formell klosterträdgård (Lund myllrade ju av kloster under medeltiden).
På den här bloggen kan du följa våra projekt och framväxten av en lundensisk koloni.
Välkommen!

måndag 6 juni 2011

Sommar på nära håll

Den här långhelgen har det verkligen hänt mycket på kolonin. När de lediga dagarna hopar sig och vädret dessutom spelar med är det så mycket lättare och roligare att ro projekten i land. Förutom att komma ikapp med ogräsrenset har det också såtts och planterats och snickrats en del. Till helgens snickerier hör bland annat en drivbänk och ett växthus! De helt färdiga projekten presenteras senare.

Siri och Sixten har också njutit av utevistelsen. Siri har mest legat i skuggan och luktat på vinden. Sixten har inte haft tillräckligt mycket vett att ligga i skuggan, istället utmanade han sitt lilla mod genom att rymma. I fredags kväll var han plötsligt borta. Mörkret började falla och oron steg. Vi ropade och letade med ficklampa och allt. Vakten i industrin intill höll koll i sina kameror. Ingen katt. Till sist satte vi oss utanför stugan med varsin kopp te och pratade. Halv tolv på natten kom äntligen det efterlängtade pipet från andra sidan grinden. Den förlorade sonen var åter!

DSC00150

Dubbelblommande Stjärnöga, som jag vann på Malmö Garden Show förra helgen.

DSC00151 Gul daglilja. Den hade morfar gillat. Fast ännu hellre i orange, förstås.

DSC00152 Att man kan fastna så illa i växtligheten. Dumma Akleja!

DSC00155 Lovande päronkart. Jag tänkte att det är bäst att fotografera dem innan päronrosten slår till.

DSC00156 Skönhetsfläckar på päronträdet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar